space planning

Yakima

Project
Yakima, the iconic maker of bike racks and car top cargo carriers, needed a new corporate headquarters, and tasked Mackenzie with delivering it as fast as possible. Yakima closed on their new Lake Oswego space in late August, and the extensive remodel, which entailed 60,000 SF, was ready for move-in by December 1st. Mackenzie approached the project from the earliest stages in close strategic collaboration with the builder, with every step of the project closely calibrated to ensure that the design could be executed on time—this partnership was a key ingredient in the project’s success. Not...Learn more

NAVEX

Project
NAVEX Global, a rapidly growing ethics and compliance company, needed a new corporate headquarters that reflected the company’s culture and brand, and could accommodate a larger workforce. Through a collaborative process, Mackenzie designed a creative workspace that’s responsive to the nuances of NAVEX’s philosophy and guiding principles. Their new space is livable, and marked by a sense of transparency and connectivity: it’s a creative office thoroughly informed by the ideals and aspirations of the people who use it. The project entailed a major tenant improvement of 50,000 SF in the top two...Learn more

The 100 at Park Square

Project
Located in Portland’s SoMa (South of Market) EcoDistrict, The 100 at Park Square draws inspiration from its downtown Portland location and creates unique amenities for tenants and visitors. Mackenzie was tasked with designing a multifunctional, hospitality-like space that accommodates office employees, visitors, and the public. The Great Room, which serves as the main lobby, and the patio spaces are extensions of the building’s offices and form a dynamic space for working, collaborating, relaxing, and socializing. Mackenzie provided architectural, structural, interiors, and landscaping...Learn more

Cambia Grove

Project
Cambia Health Solutions commissioned Mackenzie to design and implement a new workplace for its office at the 1800 building on 9th Avenue in Seattle, Washington. This involved taking a typical office environment and transforming it into a business incubator that inspires creative collaboration and problem-solving for the healthcare industry. To make this happen, Mackenzie utilized an integrated design approach and their expertise in creative office design. Mackenzie designed Cambia’s vision for the new 9,000 SF collaborative work environment through innovations in architecture, interior design...Learn more

Jantzen Building

Project
The Jantzen Building, completed in 1946 and designed by local architect Richard Sundeleaf, sits on Northeast Glisan Street at 20th Avenue. Mackenzie was tasked with giving the landmark, formerly known as the Jantzen Knitting Mills Building, a new identity that would position it as a dynamic and creative office environment for current and future tenants. To satisfy the criteria of the City Planning Commission’s historical design review process, the design team took cues from the building’s historic characteristics and responded by revealing the existing structure in order to celebrate its...Learn more

The Hudson Building

Project
As the first newly constructed office building in recent memory in downtown Vancouver, Washington, the Hudson serves as bridge between the community’s rich history and promising future. The design, both exterior and interior, reflects this unique position. The building’s brick is structural—it’s not simply skinned with a brick façade, like many contemporary buildings—and its clean, elegant aesthetic is a seamless match with neighboring historic buildings. A particular point of pride for Mackenzie is the role the Hudson is playing as cornerstone in the ongoing revitalization of downtown...Learn more

Empire Mall

Project
Simon Property Group asked Mackenzie to re-design the Empire Mall, a retail shopping complex in Sioux Falls, SD. The new building design breaks all visual cues typically associated with traditional mall architecture. The $10.6 million renovation updated 1,071,000 SF of retail space including corridors, the food court, and signage. The transformation of the Empire Mall provides not only a town center for Sioux Falls but also an economic engine for a trade area stretching more than 75 miles. The entryway emphasizes the mall’s hospitality through its addition of a grand porte-cochere that offers...Learn more

Organically Grown

Project
Mackenzie developed this tenant improvement within an existing warehouse shell to create a customized facility for Organically Grown, a produce distribution company. It includes 13,575 SF of office space and 105,425 SF of production coolers and processing space. Mackenzie’s structural and architectural staff coordinated and designed the structural support for the coolers and process piping in the production areas.Learn more

Indian Health Services

Project
Indian Health Services, in a project administered by the General Services Administration (GSA), selected Mackenzie to update the look and feel of their offices as they moved into a new space—the eighth floor of the MachineWorks Building in Portland’s Pearl District. The design transitioned the organization from a closed office environment to primarily open office. Our team was able to effectively collaborate with GSA, Indian Health Services, and other stakeholders to reinvigorate the organization’s aesthetics. The client’s branding goal was realized with the use of bright colors and wood...Learn more

GreenField Health Clinic at Barnes

Project
The project included exterior shell renovation, common space improvements, and a 7,000 SF tenant improvement for healthcare provider GreenField Health. The 1950s building was re-skinned with brick veneer to complement the adjacent Class A business park and existing windows were replaced with energy-efficient systems. The renovated building earned LEED Silver certification. Within the clinic space, designers worked with the client to develop a tenant space plan with the flexibility to respond to evolving healthcare trends. It was a client requirement that the clinic be bright and airy. Given...Learn more
See More

Pages

Subscribe to RSS - space planning