creative office

Consumers Power Inc.

Project
Consumers Power Incorporated (CPI), a nonprofit rural electric cooperative based in Philomath, Oregon, needed to renovate their aging headquarters to accommodate and energize an evolving workforce. It was an extensive renovation, with a complete redesign of the building’s interior, along with a new exterior facade, landscaping, and a structural seismic upgrade. A core project goal was bringing together the office and field staff, who had been stationed at opposite ends of the building. In the new design, strategic adjacencies between departments were introduced, along with a renewed sense of...Learn more

KOIN Tower Lobby

Project
KOIN Tower is a downtown Portland landmark, and a striking part of the city’s skyline. Its interior, however, reflected a different era. When the building was sold, the new owners decided that it needed to be repositioned to provide what tenants are looking for in a modern Class A office environment. Mackenzie worked hand-in-hand with the brand strategists at Think Joule, and the building’s brand was comprehensively rethought. The renovation, as the physical illustration of this rethinking, thoroughly embraces modern Portland and refreshes what has long been an iconic downtown building. The...Learn more

KOIN Tower Leasing Center

Project
Mackenzie is leading KOIN Tower, an iconic building in downtown Portland, through an extensive renovation that has resulted in a renewed brand and sense of local connection. An integral part of this complex project is the Tower’s Leasing Center on the 11th floor, which introduces the building’s brand and amenities to prospective tenants. The Leasing Center needed to elegantly illustrate two things: KOIN’s brand story, and the physical fundamentals of an occupant’s experience of the building. By carefully thinking through these two distinct—but basically connected—elements, Mackenzie was able...Learn more

Clay Creative

Project
Clay Creative was a major renovation project in the heart of Portland’s Central Eastside Industrial District. The warehouse that formerly occupied the site was almost entirely destroyed by fire in 2006. Mackenzie utilized what remained of the old building, and the project has resulted in a catalytic new mixed use property that fits seamlessly in the cultural context of the neighborhood. The building’s juxtaposition of brick and wood—it’s supported by a heavy timber structural system—is a natural fit for a bustling industrial area full of historic warehouses. The operable windows are large,...Learn more

Ferguson Wellman

Project
Ferguson Wellman, a leading regional financial management firm, enlisted Mackenzie to update their Portland headquarters. Balance was important: our objective was a forward-looking design that sustained traditional elements reflective of the company’s longstanding and successful culture, while embracing the future as new leadership naturally emerges in the firm. The new workplace needed to embody the traits that Ferguson Wellman value: stability, continuity, and clarity. A trend-chasing or revolutionary change in their workplace wouldn’t be in their best interest. Instead, Mackenzie...Learn more

Mackenzie Office - Vancouver

Project
Mackenzie’s Vancouver office, in the newly constructed Hudson Building (also designed by Mackenzie), serves as an example of our workplace design strategy, which focuses on employee wellbeing and engagement. The design seeks to support Mackenzie’s evolving culture while also providing an immersive example of our work to our clients. We achieved these overarching goals via several complementary design strategies: • Opportunities for different modes work and posture offer choice and control to the staff; • Large operable windows and 15’ ceilings offer access to natural light and fresh air; •...Learn more

Yakima

Project
Yakima, the iconic maker of bike racks and car top cargo carriers, needed a new corporate headquarters, and tasked Mackenzie with delivering it as fast as possible. Yakima closed on their new Lake Oswego space in late August, and the extensive remodel, which entailed 60,000 SF, was ready for move-in by December 1st. Mackenzie approached the project from the earliest stages in close strategic collaboration with the builder, with every step of the project closely calibrated to ensure that the design could be executed on time—this partnership was a key ingredient in the project’s success. Not...Learn more

NAVEX

Project
NAVEX Global, a rapidly growing ethics and compliance company, needed a new corporate headquarters that reflected the company’s culture and brand, and could accommodate a larger workforce. Through a collaborative process, Mackenzie designed a creative workspace that’s responsive to the nuances of NAVEX’s philosophy and guiding principles. Their new space is livable, and marked by a sense of transparency and connectivity: it’s a creative office thoroughly informed by the ideals and aspirations of the people who use it. The project entailed a major tenant improvement of 50,000 SF in the top two...Learn more

The 100 at Park Square

Project
Located in Portland’s SoMa (South of Market) EcoDistrict, The 100 at Park Square draws inspiration from its downtown Portland location and creates unique amenities for tenants and visitors. Mackenzie was tasked with designing a multifunctional, hospitality-like space that accommodates office employees, visitors, and the public. The Great Room, which serves as the main lobby, and the patio spaces are extensions of the building’s offices and form a dynamic space for working, collaborating, relaxing, and socializing. Mackenzie provided architectural, structural, interiors, and landscaping...Learn more

Cambia Grove

Project
Cambia Health Solutions commissioned Mackenzie to design and implement a new workplace for its office at the 1800 building on 9th Avenue in Seattle, Washington. This involved taking a typical office environment and transforming it into a business incubator that inspires creative collaboration and problem-solving for the healthcare industry. To make this happen, Mackenzie utilized an integrated design approach and their expertise in creative office design. Mackenzie designed Cambia’s vision for the new 9,000 SF collaborative work environment through innovations in architecture, interior design...Learn more
See More

Pages

Subscribe to RSS - creative office