CM/GC

Rockwood Public Safety Facility

Project
Funded by urban renewal dollars, this project provides a stronger police presence and redevelopment catalyst in a transitional neighborhood. It consolidates the Department’s Property and Evidence Division; houses the Gang Task Force, Traffic Division, and temporary holding cells; and provides working space for detectives and staff. A large meeting space accommodates both police training and community uses. Mackenzie provided comprehensive A/E services, working within a CM/GC project delivery method.Learn more

Waste Management Maintenance Facility

Project
Mackenzie provided architecture and engineering services for this maintenance facility located on 7.3 acres in Spokane Valley, Washington. The 22,700 SF pre-fabricated steel building includes 9,300 SF of office space across two stories and 13,400 SF of maintenance/wash bays. The project received LEED Gold certification in 2009. Contributing to a LEED credit for heat island reduction, truck parking is entirely of concrete, which will be more durable and reflect light. In addition, stormwater on the site is contained and treated through on-site bioswales, detention ponds, and dry wells.Learn more

Spirit Mountain Casino South Expansion

Project
Mackenzie assisted the Spirit Mountain Development Corporation, for the Confederated Tribes of Grand Ronde, with the Spirit Mountain Casino remodel and expansion. The 132,500 SF, two-story South Expansion project includes a new multi-use events center with seating for up to 2,200 people. The events center sub-divides with movable walls, into a variety of smaller meeting and banquet rooms. The South Expansion includes the largest buffet in Oregon, with full back-of-house support, including a state-of-the-art kitchen, receiving area, storage, and walk-in coolers and freezers. The second-story...Learn more

Spirit Mountain Casino Mountain View Sports Bar

Project
With the addition of the South Expansion , also completed by Mackenzie, the casino’s existing buffet was relocated to the new space. This opened up a prime location in the complex, directly across from the main visitor entrance. Mackenzie provided interior design services for the remodel of this area into the new Mountain View Sports Bar. A large dome provides a focal point for the bar, while a custom fabricated mountain panorama surrounds the main dining space. Both elements are lit by specialty mood lighting which changes throughout the day. The stage and dance floor area accommodates a...Learn more

Intel Ronler Acres MSB1

Project
Intel initiated development of this four-story 429,000 SF Manufacturing Support Building to provide functional support areas for the adjacent D1X facility as part of its Ronler Acres campus expansion. The building was delivered on an extremely aggressive schedule with multiple bid packages. Mackenzie provided management and coordination of the Revit model, working with a shared architectural-structural model. The project required extensive stakeholder engagement, coordination with the D1X design team, and collaboration with numerous process engineers for specialized building and materials...Learn more

Concordia University Student Housing

Project
Mackenzie provided comprehensive A/E services for this 3-story, 26,000 SF student housing complex on the growing NE Portland campus of Concordia University. The program for the two-building complex includes a mix of studio, one-, two-, three-, and four-bedroom student apartments, a centralized onsite laundry facility, 32 secure bike storage spaces, and a community center. A new parking lot provides 42 onsite parking spots. Project delivery was via a design-bid-build process, with Fortis Construction selected as the general contractor. Mackenzie facilitated numerous neighborhood meetings to...Learn more

Concordia University School of Law and George R. White Law Library

Project
Mackenzie was hired, as part of the firm’s continued relationship with Concordia University, to develop a project program, assist with evaluation of suitable existing buildings, and aid in site selection for new construction or renovation for a new law school and law library in Boise, Idaho. Upon completion of the program and selection of the site, work progressed into development of construction documents and construction of the three-story facility. The program includes lecture halls for 30-, 60-, and 100-person capacities. The scope of services included structural upgrades and tenant...Learn more

Concordia University Hilken Community Stadium

Project
Concordia University retained Mackenzie to design a new sports soccer and baseball field facility. The University desired a facility that would attract talented athletes and serve as a source of pride for both the University and the surrounding community. The field orientations and dimensions for the 1,200-seat stadium were based on Concordia University staff recommendations and NCAA/NAIA standards. Though the soccer and baseball fields are combined, the design provides two distinctive atmospheres. For instance, the soccer and baseball fields have separate entrances and entry plazas, and...Learn more

Concordia University George R. White Library & Learning Center

Project
The LEED Gold-certified library and learning center is adjacent to a single-family residential neighborhood in NE Portland. At nearly 74,000 SF, the three-story library and multi-classroom building is the largest building on campus, holds twice the volume of the old library, and more than doubles the amount of classroom space on campus. Mackenzie’s project team collaborated with the University’s Executive Committee, staff, faculty, students, and neighborhood community groups to develop a program and design for this project that was sensitive to the residential context. Beyond the building,...Learn more

Clay Street Pedestrian Plaza

Project
Designers of the LEED Gold-certified RiverEast Center project worked with the City of Portland to create a model stormwater system that treats not only roof water runoff, but also water from the parking lot, public plaza, and adjoining city streets. As Portland’s first shared green street, Clay Street Pedestrian Plaza treats public stormwater runoff in a privately maintained facility and provides a pedestrian and bicycle connection from the Central Eastside to the Eastbank Esplanade. The facility combines the City of Portland standard flow-through planter and infiltration basin details,...Learn more
See More

Pages

Subscribe to RSS - CM/GC