Triangle Pointe

Built in the late-’60s, Triangle Pointe had never been updated. Great bones were obscured behind dropped popcorn ceilings, beige quarry tile, and a forest of yellow oak. Originally occupied by a single tenant, the building had an entrance and cramped lobby with no sense of arrival. The new purchaser desired to reposition the property to be a viable, productive, multi-tenant office building.

The goal was to intrigue, with details providing moments of discovery as visitors moved through the space. The result is a warm interpretation of modern design that offers a fresh counterpoint to the nearby traditional suburban office parks. The design began with the entry. Interior designers collaborated with architecture, civil, and landscape staff to create a “jewel box” to highlight the moment of arrival. Interior architectural improvements echo the exterior’s vertical themes, while lobby materials are pulled outside to complete the interplay. Designers created an oasis off the main lobby, introducing a slit window with views to an exterior water feature. The effect is clean, sleek and sophisticated highlighted by cantilevered concrete benches and art glass. Energy-efficient lighting accentuates the architecture.

Reconfiguring the mechanical shaft walls captured additional square footage allowing for expansion of the toilet rooms, which are designed to function as an aesthetic extension of the lobby with top-set sinks and etched glass.

With a single-entity developer/owner/contractor, the team remained budget-conscious throughout. By carefully crafting interior architectural elements and using basic materials in unconventional ways the project team was able to effectively reposition this revitalized building.