Sandy Police Station

The exterior of this two-story facility was developed to meet the City of Sandy’s stringent design standards. Exterior elements consist of fiber cement lap siding, board and batten, a concrete masonry unit base, gabled roofing and architectural aluminum clad windows. Exterior site improvements included stormwater retention and treatment, secure covered parking, and pervious asphalt. The completed facility houses the Sandy Police Department with space designed to allow use by visiting law enforcement agencies. Interior program elements include: a public lobby; private offices; a large briefing/training room and separate smaller conference room; interview rooms; a records area; evidence storage and processing rooms; a suspect processing area with two holding cells and a private interview room; an armory; a report-writing bullpen; men’s and women’s locker rooms; restrooms; lunchroom; and assorted storage and support spaces.

Mackenzie’s scope of work included preparing a preliminary needs assessment, evaluating potential sites for the new facility and providing recommendations for site selection, schematic design through construction documents, and construction contract administration.